Päeva- ja õhtujuhtimine

Päeva- ja õhtujuhtimine

Mida jälgida päeva- ja õhtujuhi valimisel?


Kui plaanitakse üritust, tuleb otsustada, kas tehakse seda ise või vajatakse võõrustajat.

Kui planeeritakse seda ise teha, siis peab mõtlema, kas saadakse ürituse ajal aega varuda, et olla selle eestvedaja. Kindlasti ei soovi keegi tunda, et ollakse üritust korraldades liiga hajameelne või et tegelikult ei naudita seda ise ja ollakse ka kahtleval seisukohal, et sellest saab parima.

Kui plaanitakse kasutada päevajuhti, saab valida, kas kasutada professionaalset päevajuhti/moderaatorit/abilist/MC-d, kes ei ole nimekas, kuulsus või hoopis mõlemat.

Professionaalse kuid mitte kuulus päeva- ja õhtujuhi kasutamine on üldiselt mõistlik valik. Nende jaoks on oluline olla kogu aeg tegevuses ja juhivad kogu asja, viivad inimesed õigel ajal õigesse kohta, hoiavad asju ajakavas ning edastavad sõnumeid soojalt ja positiivselt. Nende töö ei ole olla ise sündmuse täht, vaid aidata sündmuse põhjust võimendada.

Kuulsuse kaasamine tähendab, et üritusel peaks teistsugune eesmärk olema. Siiski peaks olema organisatsiooni jaoks asjakohase inimese valimisel ettevaatlik, sest ebaõnnestumise korral võib saata oma töötajatele vale signaali või halvemal juhul isegi oma kaubamärki kahjustada. Samuti on ebatõenäoline, et nad kogu üritust läbi viivad, vaid võivad hoopis ise vajada kaasamist.

Mõlemad eelpool mainitud variandid on väga mõistlikud, kui vajate nime nii-öelda peokäivitajat, kuid soovite tagada oma ürituse tõrgeteta kulgemise.

Allpool on väike spikker peojuhi omaduste kohta, mis kehtivad mõlema ülalmainitud tüübi puhul. Kui vajatakse võõrustajat, pakume nippe, mida peaksite oma ürituse läbiviijatelt otsima, et tagada sündmuse kindel õnnestumine.

Hea ürituse päevajuhi leidmiseks on mitmeid võtmeelemente, kuid see inimene peab olema konkreetse sündmuse jaoks sobilik. Esimene samm oleks kontrollida nende ajalugu ja näha, kas nad on varem sarnaseid üritusi korraldanud ning koguda ülevaateid minevikusündmuste kulgemise ja nende edulugude kohta.

Ideaalsed omadused

Iga ürituste korraldaja peaks olema enesekindel, vestlema osapooltega ning kellel on vajaduse korral klientide meelelahutuseks koomiline väärtus. Lisaks on tore, kui nad on valmis kogu ürituse jooksul publikuga individuaalselt või väikese rühma tasandil rääkima, et kõigil oleks tore.

Päeva- ja õhtujuht peaks olema alati hästi organiseeritud, et vältida viimase hetke tõrkeid, mis võiksid üritust mõjutada. Suurepärane üritustejuht on eelnevalt oma uurimistööd teinud, teab ürituse eesmärki ja eesmärke, samuti on teadlik ajastustest, õhtu ülesehitusest ja rollist.

Võõrustaja peaks olema valmis ka rohkem pingutama, nähes publikuga natuke rohkem vaeva. Nad peaksid olema inimesed ja armastama külalistega suhelda, võimaldades neil nautida kogemust, mis jääb neile veel kauaks meelde.

Õhtujuht, kes suudab publikut naerma ajada, täiustab kõigi asjaosaliste kogemust. Siin on aga kaks hoiatust. Tegelik koomik võib erineva huumorimeele tõttu olla riskantne ettepanek. Teiseks on oluline, et võõrustaja säilitaks kogu aeg professionaalsuse taseme, kui temast saab selle sündmuse nägu ja ta peab olema kogu aja usaldusväärne ürituse esindaja.

Täiendav kvaliteet, mis võõrustajal peab olema, peab olema valmis ja valmis igaks sündmusel tekkivaks asjaoluks. Kiire läbimõeldud lähenemine ja oskus improviseerida hetkega tagavad selle, et ükski äpardus ei avaldaks püsivat mõju ja jääks kõigile peale korraldusmeeskonna märkamatuks.