Murupong

Lühikirjeldus:

Klassikaline mäng on 2 vs 2 stiilis, kus mängijad peavad korda mööda viskama palle vastasmeeskonna topsidesse. Tabamuse korral tops eemaldatakse ning kaotaja peab jooma topsi sisu. Murupong sarnaneb oma reeglite poolest beer pongi mängule.

Mängu ettevalmistus:

Pane topsihoidjad statiivide peale

Paigalda hoidjad üksteisest 180-200 cm kaugusele

Täida topsihoidjad ehk restid topsidega (10 mõlemasse) ning kalla nendesse meelepärane jook

Pane mõlemale tiimile valmis ka üks tops pallide loputamiseks (soovitatavalt kasutada vett)

Kuidas mäng käib:

Tiimid (üldiselt 2 liiget) seisavad topsihoidjate taga vastamisi üksteisele.

Korda mööda hakatakse viskama palle vastasmeeskonna topsidesse. Kui mängija viskab palli vastasmeeskonna topsi, on teine meeskond kohustatud selle sisu ära jooma ning topsi eemaldama. Võidab meeskond, kes viskab esimesena palli kõikidesse topsidesse.

Mängu alustamine:

Alustava tiimi leidmiseks on kaks võimalust – kas klassikaline kivi-paber-käärid või uude silm-silma vastu.

Silm-silma vastu tähendab seda, et mõlemast tiimist üks liige vaatab teisele võistlejale silma, siis nad loevad koos kolmeni ning viskavad teise meeskonna topside suunas. See võistleja, kes saab palli sisse, saab õiguse alustada mängu. Kui mõlemad võistlejad tabavad või mõlemad viskavad mööda, siis viskavad nende tiimikaaslased. Visatakse niikaua, kuni üks võistleja viskab sisse.

Meeskond, kes saab õiguse alustada, saavad mõlemad palli enda kätte.

Pallide viskamine:

Viskekorra ajal peavad viskama mõlemad meeskonnaliikmed.

Kui pall läheb topsi, siis see tops kuulub eemaldamisele, kuid seda ei tohi teha kohe, vaid tuleb oodata kuniks kõik vastasmeeskonna visked on tehtud. Kui vastasmeeskond on oma visked ära teinud, siis tuleb eemaldada kõik topsid, kuhu sisse visati ning nende sisu ära juua. PS! Võite täita resti topsid ka veega ning hoida oma jooki mängust eraldi. Sel juhul ei pea te mängutopsi sisu ära jooma, vaid tõstate topsi kõrvale ning võtate lonksu oma joogist.

Kui mõlemad meeskonnaliikmed viskavad palli topsi, saavad nad meeskonna peale veel ühe viske.

Kui ühe tiimi visked on tehtud, liigub mängukord teisele võistkonnale.

Topside ümberpaigutamine:

Oma mängukorra ajal on mõlemal tiimil õigus 2 korda paluda vastasmeeskonnal topsid ümberpaigutada. See tähendab, et vastasmeeskond paigutab topsid vastavalt teie poolt palutud kujundisse, et teil oleks lihtsam nendesse visata. Ümberpaigutuse viisid:

Suur kolmnurk – 3 topsi kõige taga, 2 nende ees ning 1 tipus

Väike kolmnurk – 2 topsi kõige taga ning 1 nende ees

Tõmbelukk – 3 topsi sirges reas ning nende kõrval 2 topsi sirges reas

Teemant – 4 topsi teemandi kujundis

Ümberpaigutamist tuleb paluda alati oma mängukorra alguses ning tuleb jälgida, et vähemalt 1 tops jääks viimasesse ritta.

Punktiarvestus:

Võidab see meeskond, kes viskab kõige esimesena maha kõik vastasmeeskonna topsid

Kui üks tiim saab palli sisse viimasesse topsi, on vastasmeeskonnal võimalus siiski mäng päästa. Mõlemad vastasmeeskonna liikmed saavad 1 viske ning nad võivad vista seni, kuni eksivad. Kui kaotusseisus olev meeskond viskab kõik topsid maha, siis asetatakse mõlemale meeskonna uuesti 3 topsi väikse kolmnurga asetuses ning mäng jätkub.