4 ritta

Pilt on illustratiivne.

Lühikirjeldus:

4 ritta on tuntud ka kui Connect Four, mis on populaarne kahe kuni nelja mängijaga strateegiamäng. Mängu mängitakse kuue rea ja seitsme veeruga vertikaalsel ruudustikul, kuigi mõõtmed võivad mängu erinevates versioonides erineda. Mäng nõuab mängijatelt strateegilist mõtlemist ja vastase käikude ettenägemist. Kuigi mäng algab tühja lauaga, muutub see kiiresti võidujooksuks võiduliini loomisel, püüdes samal ajal blokeerida vastase potentsiaalseid võidukäike.

4 ritta on lihtne, kuid kaasahaarav mäng, mida saavad nautida erinevas vanuses mängijad. See julgustab kriitilist mõtlemist, mustrite äratundmist ja ette planeerimist. Mängu hiigelsuurus muudab selle mängimise võimalikuks nii sise- kui välitingimustes.

Mängu ettevalmistus:

Paiguta mäng sobivasse asukohta.

Mängujuhend:

Mängu eesmärk on olla esimene mängija/meeskond, kes ühendab nelja enda värvilise ketta rea kas horisontaalselt, vertikaalselt või diagonaalselt. Mängijad kukutavad oma kettad kordamööda ühte veergu, mille tulemusena kukub ketas selle veeru madalaimasse saadaolevasse kohta.

Punktiarvestus:

Mängu võidab see, kes esimesena saab neli ritta (horisontaalselt, vertikaalselt või diagonaalis). Mängude arv varieerub vastavalt soovile.