Nicolas’ piljard

Lühikirjeldus:

Nicolas’ piljard, tuntud ka kui suitsupiljard või puff billiard, on traditsioonilise piljardimängu ainulaadne variatsioon. See on kolme kuni kuue mängijaga mäng, mida mängitakse spetsiaalsel Nicolas’ piljardi laual. Nicolas’ piljard on traditsioonilise mängu kerge ja meelelahutuslik variatsioon, mis lisab lõbusa ja ainulaadse elemendi, lisades mängule puhumise. Seda saavad nautida iga tasemega mängijad ja see annab mängulise pöörde piljardimängule.

Mängu ettevalmistus:

Aseta mängulaud sobivasse kohta, et 4-6 mängijat saaks ümber laua mugavalt istuda. Paiguta aasad ettenähtud kohtadesse ning pumbad läbi aasade.

Mängujuhend:

Puhvpiljardis on eesmärk liigutada mängukuuli, et puhuda nad vastase ees olevasse auku ja koguda punkte tabatud aukude arvu alusel. Keerd seisneb selles, et mängijad peavad löökide sooritamiseks kii asemel puhuma löögikuulile (lauale kinnituvad spetsiaalsed puhkujad). Pallile puhudes saavad mängijad kontrollida selle liikumist ja proovida tabada kuuli strateegiliselt.

Punktiarvestus:

Iga edukalt liigutatud pall annab ühe karistuspunkti. Konkreetne punktisüsteem võib erineda, kuid tavaliselt on pallide väärtus üks punkt. Mäng jätkub, kuni on saavutatud etteantud arv punkte või määratud arv ringe. Kaotab see, kel on kõige rohkem punkte kogutud.