Klassikaline lauatennis ja lauatennis (mini)

Lühikirjeldus:

Kes meist ei teaks pinksi. Küll aga, kas sa oled kunagi mänginud mini versiooni, mis täielikult muudab mängimise stiili ja jõudu?

Me kutsume teda küll miniks, kuid tegelikult on mängulaud pool tavalaua suurusest, tavaliste reketite ning pallidega.

Mängu ettevalmistus:

Mängulaua kokkupanek on kiire ja lihtne.

Kõigepealt tuleb mõlema lauapoole all olevad tugiraamid kinnitada jalgade külge. Neid on kokku ainult 4.

Järgmiseks tuleb tõsta jalad samale kõrgusele ning siis asetada mängulaud tasasele pinnale.

Võrk on juba laua küljes, seega vaja see ainult püsti tõsta ning pallid ja reketid on spetsiaalses kandekotis.

Mängujuhend:

Lauatennise üksikmängud:

Mõlema lauapoole taha läheb üks mängija. Esimene punkt tehakse mängu alustaja peale. Kes selle võidab, saab alustada servimist seisult 0:0.

Servija hoiab palli oma avatud peopesas, viskab palli õhku ja lööb seda nii, et pall põrkab kõigepealt enda poolele ja seejärel vastasmängija poolele. Vastasmängija peab palli tagasi lööma nii, et see lendaks otse üle võrgu ning maanduks vastase lauapoolele.

Mänguvoor kestab kuni keegi lööb üle laua, lauast mööda, otse võrku või laseb oma mängupoolel pallil kaks korda põrgata. Sel juhul on mängija teinud vea ning vastane saab punkti.

Kui pall tabab mängu ajal võrku, kuid lendab teisele poolele edasi, on pall endiselt mängus. Kui pall tabab võrgu servimise ajal, siis seda nimetatakse veaks ning servijal on üks võimalus veel.

Servija vahetub iga 2 punkti järel, välja arvatud juhul, kui mõlema poole skoor jõuab 10 punktini. Sel juhul vahetatakse servijat peale igat punkti.

Lauatennise paarismängud:

Paarismäng on vaid mõne erinevusega. Esiteks tuleb palli servida risti ehk näiteks ühe mängupoole paremast nurgast teise mängupoole paremasse nurka. Kusjuures mõlemast võistkonnast servib üks mängija mõlemad punktid järjest.

Mängu ajal peavad mõlema võistkonna mängijad lööma palli vaheldumisi; ükski mängija ühest võistkonnast ei tohi palli kaks korda järjest tagasi lüüa.

Punktiarvestus:

Mängu võidab mängija, kes saab esimesena 11 punkti.

Sellegi poolest tuleb arvestada, et mängijate punktivahe peab olema vähemalt 2 punkti. Seega kui ühel mängijal on 11 ja teisel 10 punkti, jätkub mäng, kuni ühel on 2 punkti rohkem.

Soovi korral võite alati mängida ka rohkematele punktidele, nt kes saavutab enne 21 punkti vms.