Hobuseraua mäng

Lühikirjeldus:

HOIATUS: See hobuseraua mäng ei ole lastele omapead mängimiseks. Seda mängu mängivate laste jaoks on vajalik täiskasvanute järelevalve. Ärge kunagi seiske viskajal ees ja veenduge, et maandumisala oleks enne mängima hakkamist ja raua viskamist täiesti vaba. Ärge mängige, kui olete joobes või ei kontrolli täielikult oma võimeid. Hobuseraua viskamine võib olla ohtlik, kui seda ei mängita mõistlikult.

Mängu ettevalmistus:

Lükake vaiad maasse kergelt viskaja poole kaldu. Kui teil on ruumi, on parem luua ümber liivane ala, mille külgedel ja taga on mingi tõke. Hobuserauad peatuvad kiiremini, kui nad liivas maanduvad.

Ametlik viskekaugus on 12.19 meetrit, kuid soovitame alustada sellest lähemalt. Kui te ei suuda hobuseraudu mugavalt maandada, seisate liiga kaugel ja see ei pruugi olla ohutu.

Mängujuhend:

Kivi-paber-kääridega otsustatakse, kes alustab. Visked peavad olema altkätt, sama meeskonna liikmed viskavad kordamööda. Kui mängitakse individuaalselt, siis esimene mängija viskab mõlemad hobuserauad üksteise järel vastaspoolele. Seejärel teeb(vad) vastasmängija(d) sama. Seejärel arvutatakse vahe, lisatakse punktid.

Punktiarvestus:

1 punkt, kui raud on vaiast rauasuudme jagu eemal;
3 punkti, kui raud jääb nõjatuma diagonaalselt vaia otsa;
5 punkti, kui vai jääb raua sisse.

Võidab mängija/meeskond, kes tabab esimesena 21 punkti. Kui lõpp on viigiline, alustatakse vaheldumisi teise mängijaga. Mängige kuni 40 punktini (ametlikult) või vähem, kui soovite, või võite mängida eelnevalt kokkulepitud arvu lõppu.