Zber disc

Lühikirjeldus:

Suurepärane võimalus õues lõbutseda!
Zber on ideaalne õuemäng pere ja sõpradega mängimiseks! Saate seda mängida päeval VÕI öösel!

Mängu ettevalmistus:

Aseta postid rajale vastavalt oma raskusastmele.

Mängujuhend:

Mängu eesmärk on tabada posti piisavalt tugevalt, et pall maha kukkuks, teenides selle eest punkte. Mängijad liiguvad rühmana postide vahel, visates kettaid kindlas järjekorras. Mänguväljak on kohandatav ja seda saab seada erinevatele pindadele nagu muru, liiv, asfalt või lumi, lisades takistusi ja muutes iga mängu ainulaadseks. Mäng kestab tavaliselt 30-45 minutit, olenevalt osalejate arvust, oskuste tasemest ja mänguväljaku keerukusest.

Iga mängija saab nummerdatud ketta. Mänguga on kaasas kuus ketast, millega saab mängida 2-6 mängijat. Plaate 7 ja 8 saab osta eraldi. Rohkem kui 8 mängijat ei soovitata – visete vahel kulub liiga kaua ja see põhjustab tähelepanu hajumist. Mängijad viskavad ketta numbri järgi, kuid see pöörleb, et kõik oleks aus ja lõbus.

Punktiarvestus:

Esimene mängija, kelle ketas lööb posti piisavalt tugevalt, et pall ümber lükata, teenib punkti. Seejärel liiguvad kõik mängijad selle posti juurde ja alustavad uuesti viskamist järgmise posti poole. Mängijad liiguvad postidest 1-5 ja seejärel 5-1. See jätkub, kuni üks mängija saavutab mängu võitmiseks 3 punkti.

Võitmiseks vajalike punktide arvu määrab grupp eelnevalt.

Võitja saab raja lähtestada, paigutades järgmiseks mänguks postid ümber. Iga mäng kestab tavaliselt 30–45 minutit, olenevalt mängijate arvust, oskuste tasemest, võiduks vajalikest punktidest ja raja kaugustest/raskustest.